top of page

Acerca de

fb84764c-6ee9-4ffc-b632-339eb41d6ae4.jpg

מי אנחנו

חברנו יחד, גופים מעולמות שונים למטרה משותפת: פיתוח חדשנות בתעשיה הישראלית ופריפרייה
אנחנו מבינים שעל ידי הורדת המחיצות בין עולמות התעשיה, יזמות, אקדמיה וממשל אפשר לייצר תהליכים בעלי ערך גבוה, יצירתיים ומהירים. המשימה שלנו, היא להפגיש אתכם, אנשים מעולמות שונים, כדי לייצר חדשנות יחדיו.
logo wateredge.jpg

קהילת החדשנות בתחום המים

קהילת החדשנות בתחום המים WaterEdge.IL הוקמה בראשית שנת 2021 ונוסדה ביוזמת משרד הכלכלה, רשות המים, רשות החדשנות ומכללת כנרת אשר זכתה במכרז להפעלתה. הקהילה הוקמה במטרה לקדם את תעשיית המים הישראלית ולעודד הטמעת חדשנות בתחום המים. WaterEdge.IL פועלת להגביר את שיתופי הפעולה הבין מגזריים, לפתח ולעודד מנגנוני חדשנות בארגונים גדולים, למשוך טכנולוגיות מעולמות תוכן משיקים, לסייע בגיוס משאבים ולהעשיר את ההון האנושי.

KIC-Icon-2-leaves-transparent.png

מרכז חדשנות כנרת

מרכז החדשנות והיזמות כנרת הוקם כמנוע צמיחה אסטרטגי-כלכלי אשר ימנף את העוצמות האזוריות בהסתכלות רחבה על אתגרי העולם ומתוך חזון ציוני, חדשני ייחודי. לטובת החזון מרכז החדשנות הקים אקוסיסטם חדש המאפשר מינוף של מיזמים טכנולוגיים אשר נותנים מענה חדשני לאתגרי העולם. זאת על ידי חיבור של האקדמיה עם התעשייה, עם החקלאות והמים ועם עולם הסטרטאפים והחדשנות כדי לייצר מציאות חדשה בצפון.המרכז מפעיל: תוכניות האצה לסטארטאפים, פארק טכנולוגי למו"פ וחדשנות, מחלקת חדשנות במיקור חוץ לתעשיה, קרן השקעות ובית ספר ליזמות וחדשנות.

Schedule_watethon_A4-05.png

איגוד התעשייה הקיבוצית

איגוד התעשייה הקיבוצית אשר הוקם בשנת 1962 הינו ארגון גג המייצג ‫למעלה מ-250 מפעלי תעשייה בקיבוצים, מושבים שיתופיים ומפעלים ‫אזוריים, הפרושים על פני כל הארץ מרביתם באזורי הפריפריה. התעשייה ‫הקיבוצית ממוקדת בעיקר בענפי התעשייה המסורתית ומאופיינת בנאמנות‫ גבוהה ובמחויבות של העובדים. בפיתוח מואץ של היצוא, בחדשנות וברמה ‫ניהולית גבוהה. איגוד התעשייה הקיבוצית מטפל באינטרסים המשותפים ‫למפעלי התעשייה הקיבוצית, ומייצגם במוסדות הציבוריים ובקרב גורמי משק ‫וכלכלה שונים. איגוד התעשייה הקיבוצית מעורב בתהליכים כלכליים בארץ ‫הנוגעים לתעשייה ותומך בתהליכי צמיחה והתחדשות.

לוגו קהילת האנרגיה.png

קהילת האנרגיה הוקמה ביוזמת משרד הכלכלה ובשותפות עם משרד האנרגיה ורשות החדשנות.
מטרות הקהילה הן ליצור מודעות ולהוות מוקד לכלל העוסקים והעוסקות בתחום האנרגיה מהארץ ומחו”ל וליצור סביבת חדשנות בענפי המשק השונים בתחום האנרגיה בישראל.
הקהילה מאפשרת שיתוף מידע, הרחבת ההון האנושי ויצירת הזדמנויות לחיבורים בין אלו הפועלים והפועלות בתחום והנגשת הזדמנויות ליישומים ופיילוטים.

1.png

האקדמית כנרת

מכללת כנרת מאגדת מספר בתי ספר, בית ספר להנדסה שכולל: הנדסת מים (היחידי בארץ), הנדסת אנרגיה גז ונפט (היחידי בארץ), הנדת תוכנה, הנדסת איכותואמינות והנדסת חשמל, זאת במקביל לבית הספר הרב תחומי, ובית הספר להנדסיים.מספר הסטודנטים במכללה עומד כיום על כ-3500 איש, וסגל ההוראה רחב העומד עלכ-450 מומחים.

zemach-logo_RGB-Tagline.png

צמח מפעלים ומשקי עמק הירדן

שיתוף הפעולה האזורי של יישובי עמק הירדן, נוצר לאחר הקמתו של גוש יישובים המרוכזים באזור קטן יחסית, בשנות ה-30 וה-40 של המאה ה-20. צרכי כל יישוב בנפרד וכל היישובים יחד, חייבו מיסוד של תיאום ושיתוף פעולה בתחום החברתי, הכלכלי, הפיננסי, הביטחוני והמוניציפאלי. באוגוסט 1935, הוקם "ועד הגוש" של משקי עמק הירדן, שיהפוך לימים למועצה האזורית. הוועד נרשם כאגודה שיתופית ב 27.10.1939 ובכך ניתן אישור רשמי לשיתוף הפעולה בין הקיבוצים בעמק.

חדשנות רשות המים וכלכלה-02.png

רשות החדשנות היא רשות סטטוטורית עצמאית המופקדת על קידום חדשנות כמנוף לצמיחה כלכלית מכילה ובת-קיימא בישראל. הרשות מקדמת את החדשנות בתעשייה הישראלית, בדגש על תעשיית ההייטק , ולרבות תעשיית היצור. תפקידיה של רשות החדשנות הם ליזום פעילות מחקר ופיתוח במימון ממשלת ישראל ולהעניק תקציבים ליזמים ותעשיינים. 

קקל.png

קרן קיימת לישראל הפריחה את השממה, ומאז הקמתה בשנת 1901 נטעה למעלה מ-240 מיליון עצים ושינתה את דמותה של ישראל, במפעל ייעור שאין לו אח ורע בארץ ובעולם. קק"ל ממשיכה לתכנן, לבנות ולטפח את הסביבה, תןך שימור הריאות הירוקות, המורשת וערכי הטבע. פעילות הארגון אינה מסתכמת ביישוב והכשרת הקרקע בלבד, ועשייתה רבת הפעלים למען המדינה ממשיכה לבוא לידי ביטוי בתחומים רבים, כגון: משק המים, חינוך בלתי פורמאלי, פיתוח ומחקר ובחיזור הקשר של בני הנוער בארץ ובתפוצות לאדמת המולדת.

חדשנות רשות המים וכלכלה-04.png

משרד הכלכלה הוקם בשנת 1949, מספר נושאים מרכזיים עומדים בראש סדר העדיפויות של פעילות משרד הכלכלה:

סיוע בפיתוחה וביסוסה של תעשייה יעילה ורווחית, פיתוח הפעילות הכלכלית הבינלאומית של ישראל, הרחבת שיתוף הפעולה והסחר הכלכלי עם מדינות האזור, פיתוח הון אנושי במטרה להגדיל את התשתית האנושית, עידוד הציבור למודעות צרכניות, שמירה על כללי סחר הוגנים ופיתוח כלי מימון חוץ תקציביים.

חדשנות רשות המים וכלכלה-03.png

בתחילת שנת 2007 הוקמה הרשות הממשלתית למים ולביוב במטרה לאחד את סמכויות הניהול והפיקוח במשק המים והביוב תחת גורם מקצועי ממשלתי אחד. רשות המים אחראית על ניהולו, תפעולו ואסדרתו של משק המים והביוב, כאשר המטרה העיקרית - לאפשר מתן שירותי מים וביוב, תוך השמת דגש על אספקת מים בכמות, באיכות ובאמינות מרבית, והכל באופן יעיל, תוך הגדלת הרווחה בת הקיימא של תושבי מדינת ישראל.

bottom of page